CIA achter doofpotoperatie?
"Japan aan de vooravond van een nucleaire winter"

1 juni 2012
Door Arjan Plantinga

Japan zal binnen afzienbare tijd onleefbaar zijn - of is dat feitelijk al; en mocht het land op miraculeuze wijze de enorme radioactieve besmetting zo goed en zo kwaad als het gaat weten weg te werken, dan dreigt het land er vervolgens financieel aan onderdoor te gaan, zo verklaarde Dr. Hiroaki Koide, van het Kyoto University Research Reactor Institute tegenover de Administratieve Toezichtscommissie in het Japanse Hogerhuis: "Zelfs als de Japanse regering zich failliet zou laten verklaren zal er niet genoeg geld zijn om de schade die is veroorzaakt te compenseren."

Hoewel Westerse overheden en media niets anders doen dan de risico's van de ramp als nauwelijks aanwezig voorstellen, staan de Japanse media uiteraard wel dagelijks vol met tal van alarmerende berichten en nemen de protesten tegen de leugenachtige overheid hand over hand toe.

De laatste foto van reactor 4 van de kerncentrale in Fukushima, Daiichi.

Een weldenkend mens zal die alarmerende berichten niet nodig hebben om te begrijpen dat de situatie catastrofaal is. De vier reactoren in Fukushima staan nu al 14 maanden en 20 dagen radioactieve deeltjes uit te spugen en het einde is nog lang niet in zicht. Voorzichtige schattingen over de duur van de opruimwerkzaamheden bedragen 10 tot dertig jaar, maar ook veertig jaar of langer wordt genoemd.

In het slechtste geval zal de centrale dus de rest van ons leven staan te lekken en radioactiviteit de wereld insturen. Radioactiviteit veroorzaakt kanker, radioactiviteit tast uw organen aan, radioactiviteit tast onze voedselvoorziening aan. De ramp in Tsjernobyl (180 ton brandstofstaven) vond 26 jaar geleden plaats. Nu nog steeds worden landbouwbedrijven in het Verenigd Koninkrijk beperkingen opgelegd, net als veeteeltbedrijven in Zweden en Finland.

In de kerncentrale van Fukushima spreken we alleen al in reactor 4 over meer dan 4.000 ton brandstofstaven. Landbouw rondom de getroffen centrale is inmiddels onmogelijk. Aan de westkust van de VS en Canada werd in augustus 2011 radioactief besmette tonijn aangetroffen. Het nieuws kwam nu pas naar buiten. Volgens de Amerikaanse overheid betekent de besmette vis geen gevaar voor de volksgezondheid en kan hij gewoon gegeten worden. Een Amerikaanse kankerexpert noemde dat "volstrekt onverantwoord".

De VS zijn niet alleen via het water het eerste 'doelwit' van de straling. Ook via de lucht bereiken de radioactieve deeltjes via de oostelijke luchtstromen eerst Noord-Amerika. De berichten lopen uiteen, maar u kunt er zeker van zijn dat zeker het westen van de VS al aangetast is.

De Japanners vierden nog maar kort geleden het begin van de lente. Dat is in Japan een belangrijke gebeurtenis, waarbij iedereen naar de bloesems van de kersenbomen komt kijken.

Toshio Nishi, een professor van de Reitaku Universiteit in Chiba, Japan en in heel het land bekend vanwege zijn werk voor de Japanse media sprak echter over een ''nucleaire winter' die Japan te wachten staat.

"We beseffen nu dat de overheid en de bazen van de energiebedrijven denken dat wij niet intelligent genoeg zijn om het technisch jargon over kernenergie te begrijpen. Uiteraard waren we niet zo goed op de hoogte van de esoterische termen toen de ramp toesloeg. Maar nu begrijpen we heel goed dat we zullen worden geconfronteerd met een nucleaire winter op deze prachtige archipel, gesitueerd op de Ring van Vuur, en dat we wellicht niet lang genoeg zullen leven om die winter mee te maken."

"Sinds er bommen vielen op Hiroshima en Nagasaki heeft Japan een overtuiging gecultiveerd waarbij kernwapens werden veroordeeld. Maar door de jaren heen veranderde Japan in een vreemd wezen dat zich immuun waande voor het nucleaire gevaar. Slechts weinig Japanners verlieten in de weken na de ramp het land. Zelfs oog in oog met deze gruwelijke realiteit bleven we kalm. Ondertussen wordt de valse voorstelling van veilige, goedkope en altijd schone energie met het terugtrekkende water de zee ingespoeld."

Hoe die verandering heeft kunnen plaatsvinden bleek uit een artikel in de Wall Street Journal, waarin wordt gesteld dat zelfs de CIA eraan te pas kwam om de Japanners enkele jaren na de twee misdadige atoombommen te overtuigen toch te kiezen voor kernenergie:

"Volgens een Japanse professor kon de nucleaire ambitie worden gerealiseerd met behulp van een wel heel vreemde bondgenoot: de CIA.

Tetsuo Arima, een onderzoeker aan de Waseda Universiteit in Tokyo ontdekte in de nationale archieven van Japan een groot aantal vrijgegeven CIA-dossiers waaruit bleek dat één man, Matsutaro Shoriki, doorslaggevend was bij het op weg helpen van de ontluikende Japanse nucleaire industrie.

Mr. Shoriki was van vele markten thuis: hij was een eerste klas oorlogsmisdadiger, hij was de baas van Yomiuri Shimbun (Japan grootste en invloedrijkste dagblad) en de oprichter van zowel het eerste commerciële televisiestation als van honkbalteam Tokyo Giants. Minder bekend was dat de mediatycoon samenwerkte met de CIA om kernenergie te promoten in Japan.

Mr. Shoriki gebruikte - gesteund door de CIA - zijn invloed om lovende artikelen te publiceren over de zegeningen van kernenergie. Een warm voorstander van een opnieuw gemilitariseerd Japan steunde Mr. Shoriki kernenergie, in de hoop dat die ontwikkeling op een dag zou leiden tot een eigen atoombom voor Japan. Het lobbywerk achter de schermen van Mr. Shoriki zorgde voor een kettingreactie in andere media, waardoor de publieke opinie uiteindelijk veranderde."

Het zou niemand moeten verbazen, want van de CIA is al jaren bekend dat ze, nauw samenwerkend met het Amerikaanse leger en tal van andere onduidelijke organisaties, geen ander doel dienen dan het stabiliseren van Westerse afzetmarkten en het destabiliseren van landen en regio's waar Westerse bedrijven nog niet de boventoon voeren (zie Libië, Syrië, et al).

Hoewel nog niet bewezen, kunnen we er zeker van zijn dat de CIA en aanverwante destructiebedrijven ook nu hard werken om de werkelijke gevolgen van de voortdurende catastrofe in Fukushima voor de wereld verborgen te houden. Zou de wereld wel naar waarheid door de Westerse nieuwsmedia geïnformeerd worden dan zou dat het einde van kernenergie betekenen. De burgers zouden massaal de straat opkomen om de sluiting van alle kerncentrales te eisen. Dat zijn er al met al een dikke 800, waarvan een flink deel al meer dan 35 jaar oud is (waaronder die van Doel, op een steenworp afstand van waar ik dit schrijf) en het zou economische druk op de nucleaire staten leggen die ze in het huidige economische klimaat wellicht niet licht te boven zou komen.

De keuze zou in een reële wereld, waarin de burger niet volledig achterlijk en verkleuterd zou zijn door de decennialange manipulaties van het onderwijs, de media en de overheden geen moeilijke zijn.

Maar helaas leven we wel in een wereld van hersendode systeemzombies die zich door de poppenspelers alles laten aannaaien en hen daarvoor zelfs nog dankbaar zijn.

"Hoeveel land zullen we verliezen?" vraagt professor Koide zich af. "Wanneer ik de schaal van de schade door de ramp in Fukushima probeer te analyseren ben ik overweldigd. Wanneer we de Japanse regelgeving strikt zouden toepassen zou de prefectuur Fukushima volledig moeten worden ontruimd."

Koide zei dat tegen een parlementaire commissie en zal zich dus voorzichtig hebben uitgedrukt. Zou hij hebben gezegd wat hij werkelijk denkt dan zou hij hebben gesteld dat heel Japan moet worden ontruimd. En na de volgende zware aardbeving het hele noordelijk halfrond.

Het is maar dat u het weet.

© Arjan Plantinga
Alle rechten voorbehouden

privacybeleid